Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 24.03. – 04.04.2025

 

24.03. poniedziałek

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane, soczek owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler

25.03. wtorek

Sztuka mięsa w sosie myśliwskim, kasza gryczana, kompot owocowy

Alergeny: gluten. seler

26.03. środa

Udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem zasmażana, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

27.03.czwartek

Zupa fasolowa, pieczywo mieszane, owoc

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

28.03. piątek

Naleśniki z serem i jogurtem owocowym, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne,

31.03. poniedziałek

Zupa zacierkowa, pieczywo mieszane, orzechy nerkowa

Alergeny: gluten, seler, orzechy

01.04. wtorek

Kopytka z okrasą, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy,

Alergeny: gluten,

02.04. środa

Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

03.04.czwartek

Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo mieszane, baton zbożowy

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

04.04. piątek

Filet z miruny panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba

 

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 

ACCESSIBILITY ASSISTANT