Jadłospis szkoła 03.06. – 14.06.2024
03.06. poniedziałek
Zupa brokułowa, pieczywo mieszane, deser mleczny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
04.06. wtorek
Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem koperkiem i jogurtem naturalnym, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne
05.06. środa
Karkówka w sosie musztardowym, kasza bulgur, surówka z kiszonego ogórka, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca
06.06.czwartek
Zupa bolońska, pieczywo mieszane, ciastka owsiane z żurawiną
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
07.06. piątek
Filet z miruny panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne
10.06. poniedziałek
Zupa pomidorowa z ryżem, owoc
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
11.06. wtorek
Stek z cebulką, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, jaja, gorczyca
12.06. środa
Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, marchewka mini, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, gorczyca, jaja
13.06.czwartek
Barszcz czerwony z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, ciastka zbożowe
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja
14.06. piątek
Makaron z kiełbaską, kompot owocowy
Alergeny: gluten,
Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.