Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 03.06. – 14.06.2024

 

03.06. poniedziałek

Zupa brokułowa, pieczywo mieszane, deser mleczny

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

04.06. wtorek

Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem koperkiem i jogurtem naturalnym, kompot owocowy,

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

05.06. środa

Karkówka w sosie musztardowym, kasza bulgur, surówka z kiszonego ogórka, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca

06.06.czwartek

Zupa bolońska, pieczywo mieszane, ciastka owsiane z żurawiną

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

07.06. piątek

Filet z miruny panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

10.06. poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem, owoc

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

11.06. wtorek

Stek z cebulką, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot owocowy,

Alergeny: gluten, jaja, gorczyca

12.06. środa

Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, marchewka mini, kompot owocowy,

Alergeny: gluten, gorczyca, jaja

13.06.czwartek

Barszcz czerwony z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, ciastka zbożowe

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja

14.06. piątek

Makaron z kiełbaską, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

 

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.