Jadłospis szkoła 18.11. – 29.11.2024
18.11. poniedziałek
Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane, bułka drożdżowa
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,
19.11. wtorek
Stek, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne
20.11. środa
Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, kompot owocowy, baton zbożowy
Alergeny: gluten,
21.11.czwartek
Grochówka z kiełbaską, pieczywo mieszane, owoc
Alergeny: gluten, seler, gorczyca
22.11. piątek
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba, jaja
25.11. poniedziałek
Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane, deser mleczny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
26.11. wtorek
Udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka mini, kompot owocowy,
Alergeny:
27.11. środa
Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca
28.11. czwartek
Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane , wafle ryżowe z polewa malinową
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca, jaja
29.11. piątek
Tortellinki serowe z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.