Jadłospis szkoła 24.03. – 04.04.2025
24.03. poniedziałek
Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane, soczek owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler
25.03. wtorek
Sztuka mięsa w sosie myśliwskim, kasza gryczana, kompot owocowy
Alergeny: gluten. seler
26.03. środa
Udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem zasmażana, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
27.03.czwartek
Zupa fasolowa, pieczywo mieszane, owoc
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
28.03. piątek
Naleśniki z serem i jogurtem owocowym, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne,
31.03. poniedziałek
Zupa zacierkowa, pieczywo mieszane, orzechy nerkowa
Alergeny: gluten, seler, orzechy
01.04. wtorek
Kopytka z okrasą, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy,
Alergeny: gluten,
02.04. środa
Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
03.04.czwartek
Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo mieszane, baton zbożowy
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
04.04. piątek
Filet z miruny panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba
Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.