Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 18.11. – 29.11.2024

 

18.11. poniedziałek

Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane, bułka drożdżowa

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,

19.11. wtorek

Stek, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

20.11. środa

Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, kompot owocowy, baton zbożowy

Alergeny: gluten,

21.11.czwartek

Grochówka z kiełbaską, pieczywo mieszane, owoc

Alergeny: gluten, seler, gorczyca

22.11. piątek

Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba, jaja

25.11. poniedziałek

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane, deser mleczny

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

26.11. wtorek

Udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka mini, kompot owocowy,

Alergeny:

27.11. środa

Gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca

28.11. czwartek

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane , wafle ryżowe z polewa malinową

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca, jaja

29.11. piątek

Tortellinki serowe z sosem pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.